Aplikacija Plickers

Aplikacija Plickers je pri pouku uporabna predvsem za pridobitev povratne informacije na koncu določenega sklopa in za popestritev šolske ure.

Kviz s pomočjo Plickers aplikacije poteka tako, da učitelj učencu najprej dodeli kartico s kodo, pod katero je učenec voden v seznamu. S pomočjo vnaprej pripravljenih vprašanj različnih tipov (izbira; drži, ne drži …) učitelj preveri učenčevo znanje. S pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika učitelj kode na karticah optično prebere in povratna informacija o učenčevem znanju se samodejno shrani v aplikacijo. Učenci dobijo povratno informacijo po zastavljanjem vprašanju in na koncu opravljenega preverjanja (v odstotkih).

Uporaba aplikacije je učencem zelo zanimiva, učiteljem pa v pomoč pri nadaljnjem načrtovanju dela.

3 thoughts on “Aplikacija Plickers

 1. Karmen Šket
  14. 10. 2020 at 21:10

  Aplikacija PLICKERS mi ni poznana. Iz prispevka pa je prepoznavno, da je učiteljem v oporo pri delu (nov način povratnega znanja učencev). Učencem pa po vsej verjetnost zanimivo, novo in prav tako manj stresno.

  LP Karmen Šket

 2. Samo Meden
  15. 3. 2022 at 20:36

  Pozdravljeni.
  Aplikacija je zelo uporabna in je zelo primerna za ponavljanjein utrjevanje snovi. Učenci so zelo motivirani za delo učitelj pa ima v ozadju aplikacije v trenutku izdelano celotno analizo odgovorov na vprašanja. Na tak način lahko temam ki niso bile uspešno odgovorjene posveti več pozornosti.
  LP Samo Meden

 3. Samo Meden
  18. 3. 2022 at 11:37

  Pozdravljeni.
  Mobilno aplikacijo je pogosto uporabljam za ponavljanje in utrjevanje znanja. Spletna analiza pa omogoča hitro ugotovitev kdo potrebuje in kje potrebuje še mojo pomoč.
  LP Samo Meden

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja