Avdio/video navodila in odgovori – webinar #3

Bralna pismenost je lahko večkrat problem. Zakaj bi se torej omejevali zgolj na besedilo, če nam tehnologija omogoča, da na enostaven način dajemo navodila tudi v avdio/video obliki? Tretji v seriji webinarjev, ki jih organizira Arnes, se ukvarja ravno s to tematiko.

V webinarju pokažemo, kako lahko v spletnih učilnicah učitelj navodila poda tudi v video in/ali avdio obliki. Seveda lahko to zmožnost izkoriščajo tudi učenci/dijaki. Na ta način lahko učenje postane bolj zanimivo. Oblikujemo lahko glasovni forum, kratke zgodbe v video obliki ipd. Webinar je izvedla Danuša Vižintin.

Nekaj zanimivih vprašanj in odgovorov nanje:

Ali so kakšne omejitve v dolžini posnetkov?

Da, dolžina posnetkov je omejena z največjo velikostjo datoteke, ki jo lahko naložite v spletno učilnico. Največjo velikost določite v nastavitvah spletne učilnice.

Ali naj se obremenjujem z nastavljanjem resolucije kamere?

Da, priporočamo, da naj bo resolucija čim manjša. Na ta način si bodo učenci hitreje lahko prenesli in ogledali vaša navodila ali pa obratno vi njihove odzive. Resolucije današnjih telefonov in kamer so zelo visoke, za potrebe izvajanja učnega procesa v nakazanem smislu (navodila, glasovni forumi, govorni nastopi ipd.) pa zadošča majhna resolucija. Namen teh videov ni njihova javna objava ampak zgolj komunikacija in učenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja