Interaktivna vadnica ThatQuiz

Aplikacija ThatQuiz se nahaja na spletni strani https://www.thatquiz.org/sl/ in je povsem brezplačna. Na strani se nahajajo interaktivne naloge iz različnih področjih in različnih težavnosti. Podpira 16 različnih jezikov, med drugim tudi v slovenščino. Pokriva 4 področja: matematika, jeziki, geografija, naravoslovje. Vsako področje ima več različnih zavihkov, kjer vsak zavihek pokriva točno določeno snov.

Pri vsakem izbranem zavihku lahko na levi strani določimo stopnjo težavnosti, pri nekaterih pa tudi dolžino oziroma število nalog. Poleg tega lahko pri vsaki nalogi izberemo čas reševanja (v minutah) in število odmorov.

Na desni strani se nam sproti sešteva število pravilno rešenih nalog in število napačno rešenih nalog. Pod tem se odšteva čas, če smo izbrali možnost brez omejitve časa, pa se vklopi le štoparica.

Glede na izbrani zavihek imamo nato različne podmožnosti kaj želimo vaditi pri določeni tematiki. Tako imamo pri aritmetiki (področje matematika) možnost izbire katere računske operacijo naj se v vajah ponavljajo (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje), pri jezikih lahko izbiramo v kater jezik želimo prevajati besede, pri geografiji lahko za določen kontinent vadimo države ali glavna mesta, pri celici (področje naravoslovje) pa lahko izberemo vrsto celice, za katero želimo vaditi njeno sestavo. Pa to še ni vse, možnosti je res ogromno.

Preverjanje rešitev je tukaj res enostavno, saj na koncu vsakega izziva dobimo izpisan delež pravilno rešenih nalog in čas reševanja. Po vsaki napačno rešeni vaji nam vadnica sama javi napako in prikaže pravilen rezultat. Na koncu sklopa pa imamo možnost lastne napake še enkrat pogledati in jih popraviti.

Verjetno najbolj zanimiva za učitelje pa je možnost priprave vseh nastavitev vnaprej. To pomeni, da učitelj lahko izbere svoje področje, ter vse nastavitve pri nalogah, nato pa klikne levo spodaj na gumb ‘Naredi URL’. Pri tem se kreira URL, ki ga lahko učitelj shrani in pošlje učencem, da vsi rešujejo isti tip nalog. Seveda pa se za določene učence lahko priredi težavnost njihovim zmožnostim.

To spletno orodje lahko uporabljamo na veliko različnih načinov, pa naj bo to pouk v šoli ali na daljavo – od doma. Najlažje je, če vsak učenec sam rešuje naloge, možno pa je tudi v parih ali manjših skupinah. Take vaje so primerne tako za dopolnilni ali dodatni pouk, seveda pa tudi za delo doma, kot domače naloge ali vaje pri pouku na daljavo.

17 thoughts on “Interaktivna vadnica ThatQuiz

 1. Dunja
  19. 3. 2022 at 13:34

  Čudovita aplikacija za priprave na ocenjavanje ali pa samostojne vaje doma.
  Uprabljamo jo vse 3 učiteljice za matematiko

 2. Tanja Resman
  20. 3. 2022 at 21:33

  Zelo uporabno, predvsem za delo na daljavo.
  Zamudno je samo vnesti vse podatke za bazo. Za geografijo je malo uporabnih nalog. Uporabila sem za utrjevanje določanja geografske lege.

 3. Maja Milfelner
  23. 3. 2022 at 15:10

  Uporabna aplikacija tako pri delu na daljavo kot pri delu v razredu ter pri sestavljanju krajših preverjanj znanj. Edina pomanjkljivost se mi zdi, da v primeru, ko se npr. pri pisnem odgovoru nekdo zmoti le pri eni črki ali da ne napiše točno tistih besed, ki jih je učitelj predvidel, da se odgovor šteje kot napačen.

 4. Aleš Pravdič
  4. 4. 2022 at 17:49

  Pozdravljeni.

  Tudi jaz se pridružujem mnenju, da gre za zelo uporabno alikacijo, ki se lahko uporablja pri vseh oblikah poučevanja, kot smo jih že spoznanli in jih še spoznavamo (t.i. hibridni pouk).

  Lep pozdrav,

  Aleš

 5. Diana
  14. 11. 2022 at 15:43

  Zanimiva aplikacija. Uporabna tako pri delu v razredu kot doma za utrjevanje znanja. Učenci radi delajo interaktivno. Edina pomanjkljivost, tako kot so že predhodniki zapisali je ta, da v primeru, ko se nekdo zmoti le pri eni črki, da se odgovor šteje kot napačen.
  Uporabila jo bom pri urah biologije.

 6. 14. 11. 2022 at 21:17

  Uporabna aplikacija pri utrjevanju učne snovi v šoli ali doma. Tudi sama jo bom uporabila pri pouku matematike 7.-9. razred.

 7. Maja
  14. 11. 2022 at 23:03

  Aplikacijo sem nekajkrat uporabila med šolo na daljavo, prej je nisem poznala. Je zelo uporabna pri vseh predmetih, še posebej pri učencih, ki jim klasične oblike učenja niso privlačne. Uporabila jo bom pri utrjevanju seštevanja in odštevanja do 20 in kasneje do 100.

 8. Zdenka Dresler
  15. 11. 2022 at 20:39

  To aplikacijo sem pred leti že uporabljala za utrjevanje učne snovi.

 9. Aljaž
  15. 11. 2022 at 21:01

  Zanimiva aplikacija, ki se lahko uporablja pri kateremkoli predmetu.

 10. Sabina
  16. 11. 2022 at 18:18

  Tudi jaz uporabljam to aplikacijo oziroma jo predlagam dijakom, da jo doma uporabljajo pri učenju matematike. Zelo mi je všeč, da je zaradi izbire težavnosti omogočena postopnost učenja in predvsem nalog je dovolj za vse. Kljub temu, da je aplikacija bolj namenjena utrjevanje osnovnošolske matematike, je zelo dobrodošla tudi za dijake, predvsem iz SPI programov.

 11. Marjana
  18. 11. 2022 at 09:38

  Ta aplikacija mi je v pomoč pri individualnem pouku matematike, predvsem pri urah ponavljanja in utrjevanja poštevanke. Učenec sam rešuje naloge, možno je tudi, da jih rešuje le ustno, odgovore pa zapisuje učitelj in sproti komentira pravilnost odgovora, hitrost, spodbuja, pomaga, …
  Vaje na ta način lahko spodbudijo hitrejši tempo reševanja, učencu takoj nudijo povratno informacijo o uspešnosti in ga motivirajo, da izboljša svoj rezultat.
  Take vaje v razredu zaradi tekmovalnosti med učenci spodbujajo učenje in so primerne tudi v času podaljšanega bivanja oz. v času za domače naloge.

 12. Renata
  18. 11. 2022 at 17:20

  Uporabna aplikacija za popestritev domačih nalog (v spletni učilnici) ali za utrjevanje znanja. Za učence večja motivacija kot svinčnik in papir.

 13. Nina
  19. 11. 2022 at 11:56

  Aplikacijo občasno uporabim na urah DSP, predvsem pri utrjevanju učne snovi, ki učencu morda povzroča več težav oz. potrebuje več utrjevanja (npr. matematika, angleščina). Utrjevanje preko računalnika otroke običajno bolj motivira kot vaje tipa pisalo-papir, zato aplikacijo uporabljam za popestritev.
  Omogoča fleksibilnost in širok spekter uporabe pri pouku.

 14. Janja
  21. 11. 2022 at 21:53

  Zanimiva aplikacija. Uporabila bi jo tudi pri predmetu šport, za utrjevanje teoretičnih znanj in ne zgolj praktičnih.

 15. Miha
  6. 1. 2023 at 07:43

  Uporabna in zanimiva aplikacija. Še posebej pri utrjevanju in ponavljanju snovi. Prav tako je zadeva uporabna za samostojno delo oz. za delo doma in na daljavo.
  Dobrodošla je možnost nastavitve časa reševanja, saj to dodatno motivira učence, ki morajo biti pri reševanju seveda natančni in vseeno dovolj hitri.
  Priporočam aplikacijo tudi za popestritev pouka.

 16. Kristina
  13. 3. 2023 at 20:08

  Aplikacija se mi zdi primerna za utrjevanje in ponovitev učne snovi. Časovna omejitev in delo v skupini omogočata tudi izvedbo razrednega kviza, ki učence še dodatno motivira.

 17. Erika G. Bizjak
  14. 3. 2023 at 17:14

  Aplikacije ne poznam, se mi pa zdi uporabna in bi jo želela preskusiti pri pouku angleščine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja