Internacionalizacija doma – Cmepius+

V 5. razredu smo izvedli enotedenski razredni projekt na daljavo preko videokonference.

Projekt internacionalizacija doma


Učencem sem v prvih dveh učnih urah preko videokonference v angleščini predstavila Slovenijo – slovenski narod, slovenske praznike, narodne simbole, lego v Evropski Uniji, glavno mesto, pesnika Franceta Prešerna, naše najbolj znane turistične znamenitosti in zimske športe.


Nato sem jim predstavila tudi Irsko – njeno glavno mesto, njihove uradne jezike, njihove običaje in praznike, narodne simbole, lego v Evropski Uniji, hrano, vreme, glasbo, njihove športe in najbolj znane turistične znamenitosti.
V tretji učni uri smo v skupinah ponovili, kako tvorimo vprašanja v angleščini (stavčne strukture: have got, to be, can, there is/are). Učenci so morali po skupinah tvoriti in zapisati vprašanja o Irski.


Prehajala sem med različnimi videokonferencami, v katerih so učenci delali po skupinah, učencem pomagala ter nadzirala njihovo delo.

Nato sem oblikovala kviz v Google Forms, s katerim sem preverila, kaj so si učenci zapomnili o Irski.

Na zaključno videokonferenco sem povabila irskega učitelja razrednega pouka, ki je učencem predstavil Irsko, njihovo življenje, šolo in športe. Videokonference smo posneli, da si jo učenci lahko večkrat ogledajo.

Za učence sem oblikovala tudi anketo o zadovoljstvu z razrednim projektom. Podala sem jim tudi navodila za oblikovanje pisne zahvale za irskega učitelja.

Rezultati ankete
Zaslonska slika rezultatev ankete o zadovoljstvu z razrednim projektom

Povezava do celotne predstavitve razrednega projekta internacionalizacije doma:

https://www.cmepius.si/wp-content/uploads/2021/04/2_INT-doma_OS-Sencur_apr2021.pdf

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja