Izdelki na daljavo – webinar #2

Drugi v seriji webinarjev na temo Zgodbe izza šolskih katedrov obravnava sitaucijo, kjer bi radi v spletni učilnici spremljali izvajanje delov pouka, kjer učenec ne uporablja računalnika. Kako lahko dokumentiramo, spremljamo, komentiramo izdelke, ki nastajajo v “živo”?

Nekaj odgovorov na vprašanja …

Ali se moramo v mobilni aplikaciji Moodle Mobile prijaviti ob vsaki uporabi?

Ne, prijava se ne zgodi ob vsaki uporabi ampak samo vsakih nekaj tednov, da se osveži t.i. žeton.

Ali lahko imam v mobilni aplikaciji Moodle Moblie več računov?

Da, lahko. Za mlajše otroke ima lahko mobilno aplikacijo Moodle Mobile nameščeno eden ali oba od staršev in tako pokrije šolanje vseh otrokov.

Dodatna gradiva:

 • dostop do mobilne aplikacije Moodle Mobile
 • zgodba Izdelki na daljavo, kjer je tudi video za učence – kako poslikam izdelek, ga pretvorim v pdf in naložim v spletno učilnico

4 thoughts on “Izdelki na daljavo – webinar #2

 1. Darja Čermelj
  14. 9. 2020 at 00:10

  V čem je razlika pri nastavitvah dejavnosti, npr. pri Naloga “Ločene skupine” in “Vidne skupine”?

  1. Janko Harej
   14. 9. 2020 at 09:40

   Pozdravljeni – pri nekaterih aktivnostih je ta nastavitev bolj smiselna, pri drugih manj. V splošnem gre za to, da predstavniki ene skupine vidijo ali ne-vidijo vsebin druge skupine. Najbolj očitno je to npr. pri forumu – pri ločenih skupinah so debate ločene, pri vidnih skupinah pa imajo člani ene skupine možnost preklopa in ogleda razprav druge skupine. Pri aktivnosti Naloga je ta nastavitev veliko manj uporabna saj v osnovi vsak učenec vidi le svojo nalogo in je ta nastavitev uporabna samo v kakšnih bolj posebnih oblikah.

 2. JANJA PUST
  14. 9. 2020 at 22:33

  Pozdravljeni.
  Ker vas nisem imela možnosti spremljati v živo, si ogledujem posnete webinarje, kar je več kot dobrodošlo, zato pohvala za te posnetke.
  Glede konkretnega webinarja pa imam vprašanje: Sama sem že veliko uporabljala narejene naloge v spletni učilnici, kamor so dijaki oddajali svoje izdelke. Dogovor imamo, da dokumente poskenirajo (z aplikacijo na telefonu) in jih shranijo v .pdf formatu ter kot take tudi oddajo.
  Zato sem z zanimanjem spremljala tisti del vašega webinarja, kjer ste razložili, kako je mogoče komentirati take dokumente na njem samem. Do zdaj sem namreč dokument v .pdf shranila in ga odprla v foxitreader-ju, kjer lahko na njega tudi dajem komentarje. A zadeva je zamudna in vaša različica me je zelo razveselila.
  A sem naletela na problem: pri nastavitvi vrste odzivov nimam ponujene možnosti pregleda .pdf, kot ste ga pokazali.
  A je mogoče to dodati?
  Če ja, prosim, če napišete, kaj je potrebno dodati, da lahko sporočim v našo IT službo.
  Hvala in lep pozdrav,
  Janja Pust

  1. Janko Harej
   20. 9. 2020 at 21:31

   Vsekakor se mora vključiti vaša IT služba. Ugibam, da na strežniku nimate omogočene/nameščene ustrezne knjižnice, verjetno Ghostscript. Glejte https://docs.moodle.org/2x/pl/Using_Assignment#Annotating_PDF_files

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja