Izobraževanje na daljavo: Model komuniciranja

Prvi posnetek iz serije Izobraževanje na daljavo prinaša priporočila glede modelov komuniciranja med učiteljem in učenci. Šole in učitelji imajo različne izkušnje z IKT ter izobraževanjem na daljavo, zato je ta priporočila potrebno smiselno upoštevati glede na lastne izkušnje, starost in predznanje učencev ter tehnologijo, ki je na voljo. Upamo, da vam bomo s tem posnetkom olajšali delo z učenci. 


Na nivoju šole se je potrebno odločiti katere tehnologije in komunikacijske kanale bodo uporabljali učitelji ter učenci. Najbolj smiselno je, da šola uporablja že ustaljena orodja in komunikacijske kanale za obveščanje staršev in učencev.

V osnovni šoli bo komunikacija v začetku potekala najverjetneje preko staršev. Šola ima te komunikacijske kanale že vzpostavljene, zato je smiselno, da starše obveščate na način, ki je bil do sedaj že v uporabi in so ga starši navajeni. Na primer e-pošto in spletne strani.

V srednjih šolah lahko vzpostavimo kontakt direktno z dijaki preko spletnih strani, spletnih učilnic, preko uporabe e-pošte ali socialnih omrežij.

Na šoli se odločite katero učno okolje bodo uporabljali vsi učenci in učitelji, ker s poenotenjem olajšamo organizacijo in delo učencev, poleg tega pa si lahko učitelji izmenjujejo primere dobre prakse, če delajo v istem okolju.

Več pa v spodnjem posnetku.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja