Jesenska drevesa prvošolcev

Z učenci 1. razreda v podaljšanem bivanju med ustvarjalnim prostim časom pogosto počnemo najrazličnejše dejavnosti, kot so branje, športne aktivnosti, igre, likovno ustvarjanje in podobno. Tokrat smo likovno ustvarjali – lotili smo se izdelave jesenskih dreves.

Za izdelavo potrebujemo:

– debelejši rjav in zelen list,

– krep papir različnih jesenskih barv ter

– svinčnik, lepilo in škarje.

Postopek:

Najprej na rjav debelejši list obrišemo svojo roko, ki predstavlja deblo in veje. Nato s škarjami po črti izrežemo obris. Na debelejši zelen list narišemo krošnjo in jo prav tako izrežemo. Krošnjo prilepimo na veje.

Sledi izdelava jesenskih listov iz krep papirja. Manjši kos krep papirja zmečkamo in povaljamo med dlanmi, da nastane kroglica. Te pisane kroglice nato lepimo na krošnjo do zapolnitve.

Še nekaj utrinkov iz postopka izdelave ter razstava dokončanih jesenskih dreves:

Učenci so med ustvarjanjem zelo uživali ter se ob poslušanju mirne glasbe tudi sprostili. Nastala so lepa, zanimiva in barvita jesenska drevesa. Še posebej pa so bili ponosni, ko so njihova dela krasila pano na hodniku.

2 thoughts on “Jesenska drevesa prvošolcev

 1. Erika
  16. 10. 2020 at 09:02

  Za učence zanimiva dejavnost, dobra za razvijanje finomotorike. Delamo jo lahko več časa, izberemo poljubne motive.
  Pohvalno.

 2. Vera
  8. 12. 2020 at 14:38

  Opazovanje narave in lastnega telesa sta osnova za marsikatero likovno zaposlitev, kjer otroci razvijajo različna področja razvoja. Ideja mi je všeč in sem jo uporabila tudi pri predšolskih otrocih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja