KAHOOT!

Kahoot je spletna platforma, ki jo je mogoče odlično uporabiti pri poučevanju v osnovni ali srednji šoli. Kahoot omogoča kreiranje vprašanj različnih tipov, s katerimi lahko preverjamo znanje učencev, ali pa kviz uporabimo zgolj v namen uvodne motivacije ali zaključka učne ure. Pogoj za sodelovanje v spletnem kvizu je mobilni telefon ali tablica.

Sama sem sestavila kviz, ki sem ga uporabila pri učencih osnovne šole, in sicer za pouk matematike. Tema kviza je bila: SREDNJE VREDNOSTI. Uporabila sem ga v namen hitrega ponavljanja osvojene učne snovi.

Zgornjo kodo učenci vpišejo v okvirček na spletnem mestu https://kahoot.com/, vpišejo poljubno uporabniško ime in pričnejo z igro. Predhodna registracija za uporabnike ni potrebna, prav tako je prijava v kviz zelo preprosta.
Vnaprej kreiramo vprašanja, na katera nato učenci odgovorijo s klikom na svoji napravi. Čas je omejen.
Ob izteku časovnice na vsako zastavljeno vprašanje se izpišejo rezultati. Tako lahko hitro in enostavno preverimo znanje učencev.

3 thoughts on “KAHOOT!

 1. Tjaša Zupan
  17. 4. 2020 at 13:18

  Zelo uporabna aplikacija, ki jo uporabljam tudi jaz. Dobro se obnese tudi pri pouku na daljavo, saj lahko učence/dijake izzovemo v Kahootu.

 2. Marko Majce
  17. 4. 2020 at 15:54

  Pozdravljeni, zanima me, kaj menite o uporabi Kahoota za ocenjevanje na daljavo (za del).

 3. Maja Živec
  17. 4. 2020 at 18:06

  Tudi sama uporabljam aplikacijo za sprotno preverjanje znanja. Zelo uporabno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja