KAHOOT!

matiček3

matiček3

Kahoot je spletna platforma, ki jo je mogoče odlično uporabiti pri poučevanju v osnovni ali srednji šoli. Kahoot omogoča kreiranje vprašanj različnih tipov, s katerimi lahko preverjamo znanje učencev, ali pa kviz uporabimo zgolj v namen uvodne motivacije ali zaključka učne ure. Pogoj za sodelovanje v spletnem kvizu je mobilni telefon ali tablica.

Sama sem sestavila kviz, ki sem ga uporabila pri učencih osnovne šole, in sicer za pouk matematike. Tema kviza je bila: SREDNJE VREDNOSTI. Uporabila sem ga v namen hitrega ponavljanja osvojene učne snovi.

Zgornjo kodo učenci vpišejo v okvirček na spletnem mestu https://kahoot.com/, vpišejo poljubno uporabniško ime in pričnejo z igro. Predhodna registracija za uporabnike ni potrebna, prav tako je prijava v kviz zelo preprosta.
Vnaprej kreiramo vprašanja, na katera nato učenci odgovorijo s klikom na svoji napravi. Čas je omejen.
Ob izteku časovnice na vsako zastavljeno vprašanje se izpišejo rezultati. Tako lahko hitro in enostavno preverimo znanje učencev.

Komentarji

 1. Irena Pivko
  18. 3. 2023 at 22:38

  Učinkovit način preverjanja ali utrjevanja znanja. Sama uporabljam Quizizz. V tem programu so pri vnosu vprašanj zelo dobro zastopani matematični simboli. Med reševanjem je vrstni red vprašanj in odgovorov premešan, vsak dijak ima drugačnega. Mogoče malo manj izrazita tekmovalnost med dijaki, najbolj pomembno je znanje in ne toliko hitrost.

 2. 17. 4. 2020 at 18:06

  Tudi sama uporabljam aplikacijo za sprotno preverjanje znanja. Zelo uporabno.

 3. Marko Majce
  17. 4. 2020 at 15:54

  Pozdravljeni, zanima me, kaj menite o uporabi Kahoota za ocenjevanje na daljavo (za del).

 4. Več komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja