Kulturni dan malo drugače – s CŠOD misijo

Na šoli smo se odločili kulturni dan izpeljati malo drugače – interaktivno. Pri tem nam je bila v pomoč mobilna aplikacija za doživljajsko učenje na prostem – CŠOD Misija.

V spletni aplikaciji smo ustvarili vodeno pot po starem mestnem jedru. Skupaj z učenci smo naložili aplikacijo CŠOD Misija in izbrano misijo na mobilne telefone ter jih opolnomočili za samostojno delo na prostem.

Na izbranih točkah je učence čakal opis izbranih znamenitosti in izzivi, ki jih so lahko s pomočjo prebranega ali slišanega rešili. Po uspešno opravljenih nalogah na misiji so učenci prejeli značko, s katero so dokazali svoje delo.

5 thoughts on “Kulturni dan malo drugače – s CŠOD misijo

 1. Miha
  16. 3. 2022 at 14:57

  Super zadeva, aplikacijo bi uporabil za MEPI načrtovanje odprave.

 2. Andreja
  17. 3. 2022 at 12:38

  Tudi mi smo še preizkusili aplikacijo CŠOD Misija – Matematični sprehod po Kranju. Za potrebe seminarja so nastale nove Misije, pri delu z nadarjenimi pa v tem letu načrtujemo tudi razvoj nove poti, ki bo delo učencev. Isto aplikacijo bomo uporabili tudi za kulturni dan Rastem s knjigo.

 3. Beni
  18. 3. 2022 at 10:37

  Odlična aplikacija za naravoslovne in športne dneve

 4. Kristijan
  6. 4. 2022 at 21:00

  Tudi mi smo izvedli nekaj športni dni z naravoslovnimi in kulturnimi vsebinami z uporabo aplikacije CŠOD Misija. Učencem so tovrstni športni dnevi zelo všeč.

 5. Ksenija
  11. 4. 2022 at 20:05

  Super ideja za popestritev športnih dni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja