LearningApps.org

LearningApps.org je spletna aplikacija, ki jo lahko uporabljamo kot del učne ure (uvodna motivacija, preverjanje znanja, utrjevanje…) ali pa jo učenci uporabijo za samostojno učenje, tako da sami izdelujejo gradiva.

Učno uro lahko pripravimo z različnimi moduli, tako da izdelamo križanko, kviz Milijonar, vislice, iskanje parov, vstavljanje besed … 

Dijaki so s takšnim načinom izvedbe učne ure z uporabo mobilnih naprav zadovoljni in hkrati bistveno bolj motivirani za delo. Zaradi tega si npr. besedišče pri predmetu angleškega jezika hitreje zapomnijo in ga znajo tudi ustrezneje uporabiti.

Dijaki ob reševanju nalog dobijo takojšno povratno informacijo o svojem usvojenem znanju. Aplikacija learningapps.org pa jim omogoča večkratno ponavljanje ter posledično utrjevanje njihovega znanja.

Aplikacija je namenjena predvsem utrjevanju.

Dijaki dostopajo do izdelanega gradiva s kodo QR ali preko URL naslova.

<button class="glide__arrow glide__arrow–left" data-glide-dir="

Ocena storitev

Ocena je pripravljena v skladu z opisom za ocenjevanje aplikacij.

Relevantnost 
Prilagajanje
Povratna informacija
Miselni procesi 
Uporabnost 
Vključenost učencev
Deljenje
Uspešnost učencev
Nivo uporabe po SAMR modelu

Povzetek

Learningapps.org je zanimiva spletna aplikacija, ki dijake motivira k delu in jim omogoča večkratno ponavljanje ter posledično utrjevanje njihovega znanja.

3.9

2 thoughts on “LearningApps.org

 1. Tanja Močnik
  8. 4. 2020 at 10:08

  Pozdravljeni,

  tudi sama sem učencem ponudila vsebine, ki sem jih sestavila s pomočjo te spletne aplikacija. Res enostavna za uporabo. Učencem pa prinese veliko veselja pri delu.
  Zelo priporočam!

 2. Ramona Arnuš
  8. 4. 2020 at 11:02

  Pozdravljeni,

  zanimiva aplikacija. Glede na opisano je res vsestranska in enostavna za uporabo. V prihodnosti jo bom z veseljem preizkusila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja