Motorična pot

NOVA PRIDOBITEV V ŠOLI NA MLINŠAH

Prve počitnice v tem šolskem letu so za nami, na hodniku pa so se medtem dogajale nenavadne reči. Učence in učiteljice je v zgornjem nadstropju presenetila popolnoma nova motorična pot, ki je kar vabila, da jo hitro preizkusijo. Smer poti nam nakazujejo sovice, simbol učenosti.

Na poti si nevede razvijamo svoje ravnotežje, koordinacijo, kondicijo … Poleg sovic, pisanih trakov in stopinj nas na poti presenetijo še števila do 10 ter razmetana abeceda. Možnosti za izvedbo nalog je toliko, kolikor velika je naša domišljija. Nekaj prvih utrinkov uporabe si lahko ogledate v galeriji.

4 thoughts on “Motorična pot

 1. Katja Ajlec
  11. 4. 2022 at 12:48

  Odlično ste se spomnili, da ste zapolnili tla na hodnikih z raznovrstnimi elementi. Učenci se med odmori zabavajo, se učijo, sodelujejo in še in še bi lahko naštevala. S tem se ne bo samo kazalo na učenju temveč tudi na zmanjšanju morebitne nediscipline, ki hitro nastane v odmorih. Motorično pot pa lahko uporabite tudi med poukom – za kateri koli del ure, naj si bo to motivacijski del, uvodni, obravnava nove snovi, iskanje predznanja,….
  Odlično, želim vam obilo užitka in nasmehov in sreče otrok

 2. Mojca Vergelj
  11. 4. 2022 at 21:59

  Zelo zanimivo. Prava vizualna popestritev šolskih hodnikov, predvsem pa kup novih, raznovrstnih in zanimivih aktivnosti za učence.
  Prepričana sem, da so navdušeni. Čestitke za idejo.

 3. Irena
  11. 4. 2022 at 22:03

  Hvala za vaš spodbuden komentar.

 4. Mojca Vergelj
  11. 4. 2022 at 22:31

  Zelo zanimivo. Prava vizualna popestritev šolskih hodnikov, predvsem pa veliko zanimivih aktivnosti na relativno majhnem prostoru. Z malo finančnih sredstev ste prišli do čudovitega pripomočka za razvedrilo in razvijanje motoričnih spretnosti. Čestitke za novo pridobitev!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja