NARAVA ME ZABAVA – INTERESNA DEJAVNOST V POSEBNEM PROGRAMU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA

Narava me zabava je interesna dejavnost, ki jo kot mentorica izvajam v posebnem programu vzgoje in izobraževanja. Dejavnosti se prilagajajo potrebam in zmožnostim posameznih učencev, ki obiskujejo interesno dejavnost. Delo temelji predvsem na konkretnih izkušnjah in pristnem stiku z naravo.

Med šolskim letom učenci tako spoznavajo živo in neživo naravo, razvijajo spoštljiv in odgovoren odnos do narave, sodelujejo v preprostih poskusih, ipd. Izvedene aktivnosti so na primer: spoznavanje dreves, odtis lubja, izdelava čopičev iz naravnih materialov in slikanje z njimi, igre s kamni, bosa hoja po raznih podlagah, igre na snegu, barvanje snega, preprosti poskusi (taljenje snega, metanje kamnov, kaj potone in kaj plava…), skrivnostno risanje z limoninim sokom, iskanje barv v naravi, sejanje rastlin in skrb za rastline.

Kljub temu, da vremena ni mogoče popolnoma zanemariti in smo se kdaj primorani prilagoditi v izvedbi, je osnovno vodilo interesne dejavnosti, da ne obstaja slabo vreme temveč le slaba oblačila in obutev.

One thought on “NARAVA ME ZABAVA – INTERESNA DEJAVNOST V POSEBNEM PROGRAMU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA

  1. Tjaša
    6. 4. 2022 at 22:20

    Bravo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja