Nextcloud

Nextcloud je oblačna storitev, ki omogoča hrambo datotek in drugih podatkov. Učinkovito lahko podpira skupinsko in projektno delo. Vsa programska oprema je odprto-kodna, na trgu pa je več podjetij, ki ponuja tudi podporo. Programsko opremo v osnovi namestite na strežnik – ta poskrbi za hrambo podatkov, avtentikacijo ipd. Na ta način so vam vsi podatki dosegljivi preko spletnega brskalnika. Če želite, da se vam bodo podatki sinhronizirali tudi na računalnik ali mobilno napravo, si namestite ustrezen brezplačen odjemalec.

Nextcloud ima lep in pregleden uporabniški vmesnik. Oglejte si slike v galeriji spodaj. Slike prikazujejo najzanimivejše dele programa. Na njihovi spletni strani pa je na ogled tudi nekaj videjev.

Osnovno namestitev strežniške programske opreme lahko razširite s številnimi dodatki. S tem dobite močno orodje za podporo vašemu poslovanju. Najbolj zanimive zmožnosti tega sistema so:

  • hramba in sinhronizacija dokumentov
  • podpora on-line videokonferencam znotraj brskalnika
  • on-line koledar
  • on-line odjemalec elektronske pošte
  • podpora projektnemu delu

Ocena storitve

Ocena je pripravljena v skladu z opisom za ocenjevanje aplikacij.

Relevantnost 
Prilagajanje 
Povratna informacija 
Miselni procesi 
Uporabnost 
Vključenost učencev 
Deljenje 
Uspešnost učencev 
Nivo uporabe po SAMR modelu 

Povzetek

Nextcloud je zelo zanimiva storitev. Omogoča učencem, da hranijo izdelke na enem mestu in sami odločajo, kdaj in komu jih bodo dali v skupno rabo.

4.8

One thought on “Nextcloud

  1. Mateja
    19. 3. 2023 at 18:27

    Nextcloud je dobra storitev, ki ti omogoča, da imaš vedno dostop do svojih dokumentov na računalniku in, da imaš tudi varnostno kopijo dokumentov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja