Power point kviz

Pouk na daljavo je prinesel marsikatero prednosti in novosti na področju IKT. Vsak se je s poukom soočal na svoj način. Meni je to predstavljalo izziv in pa učenje nečesa novega in uporabnega, kar bom lahko morda uporabljala tudi kasneje med poukom v šoli.

Uporaba powerpointa ni namenjena samo predstavitvam, ampak tudi uporabi kviza. Sama sem se ga večkrat posluževala med poučevanjem na daljavo.

Največ dela je s postavljanjem prve predloge, potem pa je spreminjanje dokaj enostavno.

Navodila sem našla na https://zmaga.com/content.php?id=5472, ki so zelo dobro opisana ter podkrepljena s slikami.

Edino nadgradnjo, ki sem jo pridobila tekom uporabe je, da zakleneš uporabo miške, puščic ter tipke enter, da učenci ne morajo nadaljevati kviza, brez da rešijo kviz.

4 thoughts on “Power point kviz

 1. Darinka Gorše
  28. 3. 2021 at 23:09

  Hvala za vaš prispevek. Tudi sama sem Power point uporabila za podoben namen – reševanje ugank pri OPB.

 2. Lidija Šošter
  30. 3. 2021 at 09:09

  Super se mi zdi, da se tudi tudi v OPB-ju uporabljajo takšne zanimive aktivnosti. Uporabno in koristno, kot podaljšanja roka učiteljici, saj imamo v podaljšanem bivanju bistveno več časa, da lahko kdaj na zanimiv način utrdimo snov.

 3. Lidija Šošter
  30. 3. 2021 at 09:19

  Vaš Powerpoint se mi zdi zelo dober način, kako utrditi snov. Je zanimiv, a bi ga zagotovo vsak lahko še po svoje dopolnil, kar se mi zdi vredu. Takšno gradivo je zelo uporabno tudi v času dela od doma ali ga uporabiš tudi kot zanimivo dejavnost. Takšen kviz je bil zagotovo izziv učencem, ki radi počnejo vse, kar vključuje računalnik. Morda bi lahko organizirali tekmovanje med skupinami….

 4. Marina Rabzelj
  5. 4. 2022 at 12:48

  Ob odkrivanju raznoraznih novih orodij, velikokrat ugotovimo, da dobra stara orodja že ponujajo tisto novo, kar potrebujemo. Včasih ne potrebujemo najnovejše aplikacije, da popestrimo pouk, ampak je preizkušena oprema že dovolj dobra, samo nekaj časa in dobre volje je potrebno, da se nekaj novega naučimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja