Prenovljena zbirka vprašanj v Moodle 4.0

Kot smo že pisali prihaja nova različica Moodle sistema, Moodle 4.0, kjer bo prišlo tudi do nekaterih sprememb in izboljšav, med njimi tudi izboljšava za zbirke vprašanj za kvize znotraj spletnih učilnic.

Zbirka vprašanj je orodje v Moodle okolju, ki učiteljem omogoča izdelavo, ogled, urejanje in organizacijo vprašanj v podatkovni bazi za kasnejšo uporabo v kvizih.

V Moodle 4.0 je bila funkcionalnost zbirke vprašanj izboljšana in poenostavljena, saj je sedaj omogočeno tudi sodelovalno sestavljanje in urejanje vprašanj med različnimi učitelji. Le-ti se lahko sedaj odločijo, če želijo določeno vprašanje objaviti kot zaključeno ali pa ga želijo pustiti še v obliki osnutka za morebitno nadaljnje popravljanje. Poleg tega je v tem orodju sedaj mogoče tudi dodajati komentarje vprašanjem, si ogledati zgodovino urejanja vprašanja in različne verzije vprašanja, hkrati pa si lahko vsakega izmed teh odpremo tudi v predogledu.

Sedaj torej lahko vidimo, kdo je dodal določeno vprašanje, vprašanju dodamo komentar, lahko ga celo označimo, da potrebuje preverbo in hkrati ocenimo, kako dobro razlikuje med učenci. Nova zbirka vprašanj je torej zasnovana bolj didaktično in uporabniku prijazno, saj je ta orodja sedaj lažje najti. Poleg tega imamo v stolpcu “Uporaba” tudi zapisano v katerih kvizih je vprašanje uporabljeno in hkrati koliko poskusov je že bilo za dano vprašanje. Na podlagi teh podatkov lahko potem sestavimo statistiko vsakega posameznega vprašanja.

Dodana je bila tudi funkcionalnost za skrbnike, ki lahko sedaj dodajo zbirki vprašanj tudi vtičnike s pomočjo katerih lažje urejajo in nadzorujejo zbirko, ustvarjajo poljubna polja ali pa preurejajo izgled samega orodja.

Za več informacij je na voljo tudi video posnetek in Moodlova dokumentacija.

Glavni vir za prispevek: https://moodle.com/news/moodle-4-question-bank/

Objavil/-a: Dejan Ozebek

Ključniki:

One thought on “Prenovljena zbirka vprašanj v Moodle 4.0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja