Preverjanje znanja odbojke z aplikacijo Actionbound

Nekaj besed o sami aplikaciji:

Actionbound je zanimiva aplikacija, s katero rešujemo naloge različnih tipov: vprašanja, kvize, ustvarjamo fotografije, videe in zvočne posnetke, tekmovanja. Program je zastavljen tako, da učenci najprej rešijo prvo nalogo, šele nato dobijo naslednjo in so ves čas nekako v pričakovanju, kaj sledi. Učenci delajo samostojno ali v skupinah. Učitelj za vsakega učenca ali skupino vidi, kje so bili, koliko časa so potrebovali, katere naloge so rešili in kako uspešno. Aplikacija je uporabna tako pri uri športa v telovadnici kot na dnevih dejavnosti. Idealna je tudi za medpredmetno povezovanje, saj lahko v naloge vključimo vprašanja različnih predmetnih področij.

Primer preverjanja znanja:

Na koncu tematskega sklopa odbojka, sem se odločila znanje učenk preveriti z aplikacijo Actionbound. Učenke so delale v parih, vsak par je imel svoj tablični računalnik. Naloge so različnega tipa od teoretičnih vprašanj in kvizov do tega, da svoja gibanja posnamejo, pogledajo, popravijo napake in ponovno posnamejo. Učenke so z aplikacijo Actionbound delale 20 minut, jaz pa sem dobila zelo natančno analizo za vsako nalogo posebej in individualno za vsak par posebej. Na koncu ure smo naredile skupno analizo ob preglednih rezultatih v aplikaciji. Torej, ne samo, da so učenke dobile takojšnjo povratno informacijo o svojem teoretičnem in praktičnem znanju, tudi čas preverjanja se je bistveno skrajšal in smo preostali čas lahko namenile igri.

Uvod in trije primeri nalog:

Celotno nalogo si lahko ogledate, če v aplikaciji Actionbound preberete QR kodo

Ocena storitve

Ocena je pripravljena v skladi s predpisom o ocenjevanju aplikacij.
Relevantnost 
Prilagajanje
Povratna informacija 
Povratna informacija 
Uporabnost 
Vključenost učencev 
Vključenost učencev 
Uspešnost učencev
Nivo uporabe po SAMR modelu 

Povzetek

Actionbound je zanimiva aplikacija, s katero rešujemo naloge različnih tipov: vprašanja, kvize, ustvarjamo fotografije, videe in zvočne posnetke, tekmovanja. Primerna je tako za delo v razredu, telovadnici kot tudi na dnevih dejavnosti.

5

3 thoughts on “Preverjanje znanja odbojke z aplikacijo Actionbound

 1. Roman
  9. 4. 2020 at 17:20

  Odlična aplikacija za načrtovanje orientacijskega teka in tudi lova na zaklad. Učencem ni potrebno imeti uporabniškega računa.

 2. Renata Dimnik
  9. 4. 2020 at 19:39

  Zelo zanimiva aplikacija, ki jo lahko uporabljaš tudi v naravi. Lahko ga uporabiš za igro skriti zaklad.

 3. Renata Dimnik
  9. 4. 2020 at 19:53

  Uporaba aplikacije je vsestranska. Učenci so z njo aktivni. Uporabna je tako mobilna aplikacija kot tablica. Mogoče je treba samo upoštevati, da tudi danes nimajo vsi učenci mobilnih telefonov, zato jim je potrebno zagotoviti tablične računalnike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja