Projekt Sobivanje – Varno v vrtec in šolo

Letos s 4. razredom, v katerem poučujem, sodelujemo v projektu Sobivanje z naslovom Varno v vrtec in šolo. Projekt zajema več dejavnosti na temo varnosti v prometu.

V prvem delu projekta smo se z učenci pogovorili o njihovi poti v šolo. Učenci so pripovedovali, katere znake vidijo na poti v šolo, kje so njihovi prehodi čez cesto varni in kje morajo biti še posebej previdni. Pri predmetu naravoslovje in tehnika smo si ogledali vrste znakov ter si kot zanimivost ogledali nenavadne znake, ki jih najdemo po svetu (”netopirji v letu” – okolica določenih jam, ”pozor padanje krav” – Amerika). Po pogovoru smo se sprehodili okoli šole in si natančno ogledali cestni režim ter postavitev znakov v okolici šole. Po sprehodu smo se pri likovnem pouku lotili izdelovanja makete šole in prometne urejenosti okoli šole (znaki, ceste, parkirišča, dovozi).

Ključne besede: varno v prometu, varno v vrtec in šolo, projekt Sobivanje

2 thoughts on “Projekt Sobivanje – Varno v vrtec in šolo

  1. Mateja
    8. 12. 2023 at 22:09

    Všeč mi je ker medpodročno obdelate temo.

  2. 11. 12. 2023 at 16:31

    S četrtošolci ste si zadali kar obsežen medpredmetni projekt. Prav je, da otoke učimo o varnosti v prometu s konkretnimi primeri. Izdelava makete se mi zdi zelo smiselna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja