Prvi koraki za učence – webinar #6

Kaj je tisto najnujnejše, kar mora učenec vedeti ob začetku novega šolskega leta? Katere storitve lahko uporabi? Kako se vanje prijavi? Katere storitve so bistvene?

Webinar ponuja pregled glavnih Arnesovih storitev, ki so učencem na voljo in konkretneje predstavi Arnesove spletne učilnice. Ena ključnih storitev zanje so seveda videokonference, ki pa jih predstavljamo v ločenih webinarjih. Webinar je izvedla Teja Koprivc.

Odgovori na nekatera vprašanja

Da. Pripravili smo 9-minutno verzijo, kjer predstavljamo uporabo videokonferenc in spletnih učilnic neposredno za učence.

Vsi v šolstvu načeloma lahko dostopajo do vseh storitev predstavljenih na webinarju. Se pa lahko šola odloči, da za dostop do nekaterih storitev ne bo uporabljala AAI računov ali da dostop do nekaterih storitev svojim učečim omeji (npr. do omrežja Eduroam).

Seveda. Učitelj je pri svojem delu avtonomen in lahko pri izvajanju pouka uporabi tudi druge storitve. Upoštevati mora seveda pri tem zakonodajo.

2 thoughts on “Prvi koraki za učence – webinar #6

 1. Saša Markelj
  23. 11. 2023 at 10:58

  Na začetku leta se mora naučiti prijaviti in poiskati osnovna orodja, učilnice, se nauči uporabe in sodelovanja na arnesovem portalu.
  Učenec lahko uporabi : Arnes pošto, arnes učilnice, arnes splet, arnes video,
  Prijavi se preko AAI računa, arnes portala,
  Bistveno je, da se nauči uporabljati orodja. Prijava, obisk učilnic, nalaganje dokumentov, slik, videov, spremljanje ocen, komunikacija z učiteljem.

  1. Lucija
   4. 12. 2023 at 18:42

   Super.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja