Quizlet

Orodje Quizlet je zelo koristno za usvajanje novega besedišča. Učenci ga lahko samostojno uporabljajo doma, ko besedišče že poznajo pa lahko v šoli pouk popestrimo s tako imenovanim Quizlet Live, kjer učenci v skupinah tekmujejo v poznavanju besedišča. Vse kar moramo narediti je, da v Quizlet naložimo novo besedišče (Fotografija 1), ga prevedemo ter poljubno dodamo tudi fotografije (Fotografija 2).

Da bi učenci besedišče usvojili, kliknejo na možnost Learn. Sprva morajo besedišče samo prepoznati (Fotografija 3), pozneje pa ga morajo tudi pravilno prevesti in zapisati.

Za učenje besedišča imajo učenci na voljo več možnosti. Učijo se lahko s funkcijo Write (Fotografija 4), Spell ali Match. Izdelajo si lahko tudi test in se samopreverijo. Na voljo so tudi razne igre (Match, Gravity).

Ocena storitve

Ocena je pripravljena v skladu z opisom za ocenjevanje aplikacij.

Relevantnost
Prilagajanje
Povratna informacija
Miselni procesi
Uporabnost
Vključenost učencev
Deljenje
Uspešnost učencev
Nivo uporabe po SAMR modelu

Povzetek
Aplikacija Quizlet je uporabna za usvajanje novega besedišča, ki ga učenci lahko samostojno uporabljajo doma.

4.3

2 thoughts on “Quizlet

  1. Urška Vrbovšek
    20. 4. 2020 at 14:35

    Zelo dobro ste predstavili spletno orodje. Sama sicer ne poučuje TJA, ampak sem prepričana, da ga bom vseeno občasno uporabila. Morda za suplenco ali pa z mojimi otroki doma. Hvala!

  2. Sonja
    14. 11. 2022 at 17:22

    Aplikacija se mi zdi zelo zanimiva, saj poučujem angleščino in je novega besedišča vedno veliko. Vsekakor bi bili učenci bolj motivirani, če bi besedišče utrjevali s pomočjo aplikacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja