Raba IKT v razredu

Raba IKT vsebin v razredu je iz dneva v dan pomembnejša. Učitelj mora skrbeti, da ga njegovi učenci v IKT sposobnostih ne prehitijo, zato se mora tudi sam redno izobraževati na tem področju.

Internet se širi in razvija iz dneva v dan, kar nam daje neskončne možnosti za povezovanje le-teh v pouk in s tem v naš vsakdan. Učenci imajo možnost hkrati osvajati in razvijati svoje sposobnosti na spletu, hkrati pa se učijo snov, ki je namenjena za osvajanje v okviru pouka. Želja vseh bi morala biti, da delamo v smeri, a IKT ne bi bil več de predmetnika kot posamezni predmet, vendar bi ga sprejemali in vključevali v vsakodnevne dejavnosti. Učenci bi tako lažje doumeli mejo med internetom kot zabavo ter internetom kot učni pripomoček in tako bi nastalo vedno več usposobljenih posameznikov za delo z IKT pripomočki tako med učenci kakor tudi med učitelji.

This image has an empty alt attribute; its file name is black-laptop-computer.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Ucebna_IKT_uzlabina.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is internet-and-multimedia-sharing-1024x678.jpg
Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

One thought on “Raba IKT v razredu

  1. Katja
    10. 10. 2020 at 01:39

    Raba IKT se je izkazala za še posebej pomembno v času poučevanja na daljavo. Osnovne šole bi morale v tem času, ko pouk še poteka na klasičen način, intenzivno delati na poučevanju rabe IKT. V pouk je smiselno vključevati čim več interaktivnih nalog, domače naloge objavljati v spletnih učilnicah ter z učenci najmanj eno uro na teden preživeti v računalniški učilnici, kjer bi urili digitalne veščine.
    Pokazala se je potreba po vsesplošnem izobraževanju na področju računalništva. Kot mnoge druge države bi tudi mi morali pričeti razmišljati o uvedbi obveznega predmeta računalništvo. Sedaj namreč računalniške veščine urijo le učenci, ki obiskujejo izbirne predmete računalništva in fakultativni pouk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja