Videovodiči na telefonu in spletne table – webinar #11

Slika: Snemanje videovodiča na telefonu

Videovodiče lahko posname učitelj sam. Ni potrebno, da so tehnično vrhunski. Pomembno je, da učenci izvedo, kar je učitelj želel povedati, in imajo to možnost slišati večkrat. Za povečanje nazornosti povedanega lahko učitelj uporabi tudi spletne table. Vse to prikazano v webinarju, ki ga je pripravila Mateja Bevčič.

Vprašanja in odgovori:

A ni bolje uporabiti prenosnika?

Za učitelje je mogoče prva izbira pri uporabi IKT prenosni ali namizni računalnik, za naše učence pa je prvo orodje njihov mobilni telefon. Ne pozabimo, da je najbolje, če ustvarjalnost prepustimo njim. Pokažite jim orodje in prve korake. Ostalo bo ugotovili sami.

Katero spletno tablo uporabiti?

V spletu je na voljo veliko spletnih tabel, katera je najboljša, ni mogoče reči, saj ima vsak učitelj lahko svoje zahteve. Sami smo se osredotočili na stabilnost delovanja na različnih napravah.

3 thoughts on “Videovodiči na telefonu in spletne table – webinar #11

 1. Judita Ilenič
  27. 10. 2020 at 09:56

  A obstaja kakšna spletna tabla, ki bi gor imela notno črtovje?

  1. Janko Harej
   30. 10. 2020 at 09:49

   Hm – mogoče se na kateri da spremenit ozadje. Toliko jih nisem uspel raziskovati. Bi pa v vašem primeru raje razmislil o uporabi kakšne rešitve za pisanje not. Če potrebujete nekaj, kar lahko brez skrbi uporabijo tudi otroci, potem svetujem uporabo programa musescore.org. Tu lahko napišete glasbo in jo tudi javno objavite. Če pa bi radi pisali celo skupaj, bi si mogoče preskusili https://flat.io ali https://www.noteflight.com/. Res me zanima, kaj boste izbrala in zakaj …

 2. Kristina
  19. 3. 2022 at 13:36

  Odlična aplikacija za razlage matematičnih snovi pri delu na daljavo. Prav tako zelo uporabno pri pouku fizike. Ker se je čas karanten (upam da) končal, pa bi aplikacijo uporabila za snemanje reševanja nalog, ki so učencem bolj zahtevne in potrebujejo večkratno razlago. Npr. pri fiziki pri sklopu Gibanje in pri matematiki pri sklopu Geometrijska telesa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja