Spletni program Bookwidgets

Bookwidgets (https://www.bookwidgets.com/a/home) je spletni program, s katerim lahko sestavljamo kvize. Program je primeren predvsem za ocenjevanje in preverjanje učencev na daljavo.

Glavni pogled


V programu lahko sestavimo različne tipe nalog: esejski tip nalog, naloge dopolnjevanja, povezovanja, poimenovanje delov na sličicah ipd. Vsaki nalogi določimo tudi število točk in sproti pišemo tudi rešitve.

Primeri nalog – vstavljanje

Primeri nalog – povezovanje


Ko zaključimo sestavljanje testa, nam program ponudi povezavo, ki jo posredujemo učencem v reševanje. Učenci po začetku reševanja vpišejo svoje ime in veljaven elektronski naslov, na katerega bodo dobili popravljene naloge. Program ima za ‘način ocenjevanja’ neštete funkcije: omejimo lahko čas reševanja in učencem omogočimo takojšen vpogled v rešitve. V programu rešene naloge učencev pregledamo in točkujemo ter po želji v komentar vpišemo oceno. Učencem lahko popravljen in ocenjen izdelek takoj v pdf obliki posredujemo po elektronski pošti. Program nam na koncu ponudi tudi analizo rešenih nalog.

Analiza nalogPolona Šivec,
učiteljica angleščina na OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu


5 thoughts on “Spletni program Bookwidgets

 1. Mojca Vergelj
  16. 3. 2022 at 20:06

  Spletniega programa Bookwidgets do sedaj nisem poznala. Zdi se mi uporaben pri preverjanju znanja na daljavo. Všeč mi je, da lahko sestavljamo različne tipe nalog.ter da naloge ocenimo in pošljemo povratno informacijo.

 2. Mojca
  17. 3. 2022 at 12:10

  Programa Bookwidgets do sedaj nisem poznala.Odličen se mi zdi za preverjanje znanja, saj dijaki po e-mailu dobijo povratno informacijo. Bookwidgets bom lahko uporabljajla pri preverjanju znanja pri vseh predmetih, saj omogoča sestavljanje različnih tipov vprašanj.

 3. Anja
  17. 3. 2022 at 14:58

  Aplikacijo bi uporabila za sprotno preverjanje znanja pri pouku angleščine ali za preverjanje predznanja o novi temi. Zelo uporabno se mi zdi, ker tako učenci kot tudi učitelj takoj dobijo povratno informacijo. Ugotovila bi torej, katero področje je pri večini šibkejše, katero močnejše in tako lažje načrtovala nadaljni pouk.

 4. Tadej Trstenjak
  18. 11. 2022 at 20:08

  Vsekakor sem prvič slišal za to aplikacijo. Zdi se mi uporabna za preverjanje znanja, mogoče tudi za ocenjevanja znanja. Takojšnja povratna informacija je vsekakor priročna, saj lahko v skaldu s tem nemudoma prilagodim učno uro.
  Uporabno tako na daljavo kot neposredno v razredu.

 5. Petra
  19. 11. 2022 at 17:19

  Ta aplikacija bi bila zelo uporabna za preverjanje znanja iz slovenskega jezika; kot je zapisala Anja, bi to bila dobra povratna informacija za učitelja in učence, takoj bi se pokazalo, kje so pomanjkljivosti v znanju. Tako bi s pomočjo te aplikacije vedeli, kaj je treba utrditi in bi izboljšali znanje, posledično ocene.
  Zdi se, da učenci lahko dokaj hitro pozabijo snov, če je ne utrjujejo/utrjujemo sproti in redno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja