Spletni urejevalnik Weebly

Ko delaš projektne naloge, moraš poskrbeti tudi za razširjanje, shranjevanje in ponovne uporabe besedil, nalog, videoposnetkov. Učenci posebnega programa in učiteljica so ugotavljali, katero orodje je najlažje za izdelavo spletne strani. Najenostavnejši za uporabo je bil urejevalnik spletnih strani Weebly.

www.weebly.com

V spletnem urejevalniku Weebly moramo najprej ustvariti svoj račun. Weebly ima zelo različne predloge in vse so zelo uporabne. V urejevalniku so na levi strani ikone. Ikone so se učenci z lahkoto naučili, saj ima vsaka ikona tudi sliko. Velika črka T pomeni, da bo besedilo večje in ga uporabiš za naslov. Ikona s črticami so pomenile, da lahko napišeš dokument. Kvadratek z goro in soncem pomeni, da lahko naložiš sliko… Ko so se naučili ikone, so nalagali dokumente, pisali kratka besedila, nalagali videoposnetke in slike. Seveda so se naučili, kako dokument shranjevati sproti.

Spletno stran so dopolnjevali mesečno celo leto. Nanjo so/smo bili zelo ponosni. Še danes je spletna stran uporabna, saj veliko materiala, ki so ga pripravili tedaj, uporabljamo tudi danes.

https://simpleexperimentsfor.weebly.com

Ocena storitve

Ocena je pripravljena v skladu z opisom za ocenjevanje aplikacij.

Relevantnost 
Prilagajanje 
Povratna informacija
Miselni procesi 
Uporabnost 
Vključenost učencev 
Deljenje 
Uspešnost učencev 
Nivo uporabe po SAMR modelu 

Povzetek

Weebly je koristen spletni brskalnik, ki je enostaven za uporabo.

4.8

One thought on “Spletni urejevalnik Weebly

  1. Manuela
    16. 11. 2022 at 14:38

    Na prejšnji šoli sem s pomočjo orodja Weebly vzpostavila spletno okolje za svoj oddelek. Tam so bila objavljena vsa obvestila kakor tudi dokumenti ter poročila in fotografije preteklih dogodkov v razredu ali na šoli. Učenci in starši so bili navdušeni in zelo zadovoljni. Sedaj se pa poslužujemo kar googlovih orodij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja