Srečanje s predšolskimi otroki preko spleta

Vedno bolj se kaže potreba po ohranitvi fizičnih socialnih stikov med otroki v času epidemije Covida-19. Ker je trenutno vzpostavitev vizualnih stikov možna le preko spleta, smo v našem vrtcu organizirali srečanja preko aplikacije Zoom. Tudi za strokovne delavce v vrtcu je to predstavljalo poseben izziv, saj smo na ta način komunicirali prvič.

Namen srečanj je, da se otroci in vzgojiteljici iz posamezne skupine vidijo, se pozdravijo in spregovorijo kakšno besedo.  Srečanja po navadi potekajo od 20 do 30 minut. Vzgojiteljice so otroke preko aplikacije Zoom spodbujale k pogovoru, jim brale pravljice in se z njimi igrale različne igre. Otroci so povedali, kaj počnejo, pokazali svoje igrače, predstavili svojo družino, hišne ljubljenčke ipd. Pri srečanjih so s pogovori, vzpodbujanjem in vključevanjem v igre  sodelovali tudi starši.

Ta oblika sodelovanja vrtca z otroki in straši se je izkazala za dobro rešitev v tej situaciji, vendar ne sme biti to edino sodelovanje, saj otroci različno sprejemajo nove pristope komunikacije.  Upoštevati moramo tudi starost otrok in njihove potrebe.

Helena Malnarič, OŠ Belokranjskega odreda Semič, Enota vrtec Sonček

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja