Učenci ocenjujejo učence – delavnica – webinar #10

Učenci lahko ocenjujejo sošolce na več načinov. Enega enostavnejših smo predstavili v webinarju #9. Tokratni webinar predstavlja modul delavnica, ki daje učitelju zelo veliko možnosti, hkrati pa popolno kontrolo nad celotnim postopkom izpeljave ocenjevanja učenca s strani sošolcev.

Delavnica je primerno orodje za pregled kakršnega koli izdelka ali naloge. Učencem pomaga predvsem s tem, da zelo natančno usvojijo kriterije in s tem informacijo, kaj je zares pomembno. Webinar je pripravila Tadeja Nemanič. Vabljeni k ogledu.

Na to temo se porajajo tudi vprašanja…

Ali lahko ocenjuje tudi učitelj?

Da, v proces ocenjevanja se lahko vključi tudi učitelj četudi v fazi razporejanja, kdo ocenjuje koga, ni vključen. Enostavno lahko oceno k vsakomur prispeva tudi on.

Kako pogosto naj ocenjevanje prepustimo učencem?

S tem ko se učenci postavijo v vlogo ocenjevalca so se najprej “prisiljeni” dodobra spoznati s kriteriji ocenjevanja. To pa je ena glavnih prednosti tega, saj se s tem naučijo, kaj je dejansko pri tej snovi najbolj pomembno. Najbolje je, če kriterije že ob začetku izdelave naloge oziroma izdelka postavite skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja