Učenci ustvarjajo: h5p na splet.arnes.si – webinar #19

Platformo Arnes Splet na splet.arnes.si lahko uporabite na raznolike načine. V tokratnem webinarju smo predstavili, kako lahko v pripravo vsebin vključite tudi učence. Prehodili smo vse korake od ustvarjanja spletišča, vključevanja učencev kot avtorjev vsebin in pripravo/objavo aktivnosti tipa h5p. Učenci imajo veliko priložnosti. Oglejte si posnetek webinarja, ki ga je pripravila Teja Koprivc.

Vprašanja in odgovori

Ne, če učencu dodelite pravico avtorja, bo lahko sam ustvarjal in posodabljal lastne vsebine, vsebin drugih uporabnikov (sošolcev, učitelja) pa ne bo mogel spreminjati.

Če ste aktivnost zasnovali kot nalogo v spletni učilnici, zahtevajte od učencev, da enostavno objavijo povezavo do svojega izdelka na h5p v spletni učilnici kot odgovor na vašo nalogo. Glede na to, da bodo uporabili AAI prijavo tako za prijavo na splet.arnes.si kot ucilnice.arnes.si, bo takoj vidno avtorstvo prispevka.

Priporočamo, da se z oblikovanjem spletišča na splet.arnes.si ne ukvarjate pretirano. Enostavno izberite najbolj enostavno temo in pustite učencem, da objavljajo vsebine. Namen spletišča naj ne bo oblikovanje ampak izdelava h5p aktivnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja