Uporaba aplikacije Smart beležnica v razredu

Vsak učitelj se zagotovo večkrat vpraša, kako učencem narediti pouk bolj zanimiv. IKT je zagotovo eno od področij, ki nam lahko pri tem pomaga. Sam se večkrat poslužujem uporabe interaktivne table, kvizov, ki jih učenci rešujejo preko tablic, omenjen pripomoček pa občasno uporabimo tudi za iskanje informacij, novih podatkov, rešitev…

Smart beležnica – ikona aplikacije

S pomočjo omenjene aplikacije lahko enostavno ustvarim klasično tabelsko sliko, kar pa mi je pri aplikaciji najbolj všeč je to, da mi omogoča interaktivno uporabo geometrijskega orodja. S tem je načrtovanje na tabli precej olajšano. Najboljše pri vsem pa je to, da tudi učenci z velikim veseljem pridejo reševat geometrijske naloge na tablo.

Primer naloge, ki jo je na tabli reševal učenec

Aplikacijo Smart beležnica sem s pridom uporabljal tudi pri delu na daljavo, ker sem na tak način učencem na enostaven način predstavil načrtovalne naloge. Načrtovanje sem lahko s snemanjem zaslona tudi posnel in učencem delil video, da so si ga lahko večkrat ogledali. Učenci so večkrat poudarili, da so jim videi v veliko pomoč, saj so si lažje predstavljali, kako se morajo načrtovalne naloge lotiti. Z omenjeno aplikacijo pa je precej olajšano tudi snemanje načrtovalnih nalog, saj nam ni potrebno skrbeti, kam postaviti roke, da ne bomo zakrivali pogleda, si delali sence…

Načrtovanje v aplikaciji Smart Notebook posneto z orodjem Bandicam

Vse kar sem naštel zgoraj, je le majhen delček vsega, kar nam aplikacija ponuja. Če imate možnost, da jo uporabite, vam jo toplo priporočam, saj boste z njo olajšali delo sebi in hkrati tudi učence dodatno motivirali za delo.

6 thoughts on “Uporaba aplikacije Smart beležnica v razredu

 1. Jaka Kavčič
  3. 1. 2023 at 16:49

  Zanimiva in uporabna aplikacija.
  Izgleda, kot da lahko dobro prikažemo uporabo šestila – zagotovo uporabno tudi v razredu, kjer učenci vidijo kako pravilno določiti kot s šestilom, ker je tudi pri rednem pouku ista težava, kot pri snemanju na daljavo – kako narisati, da učenci vidijo kaj je učitelj počel.

 2. Marko Kraner
  4. 1. 2023 at 10:45

  Zanimiva uporaba aplikacije. Verjamem, da so bili učenci navdušeni.

 3. Nataša
  8. 1. 2023 at 21:13

  Tudi sama učim matematiko. Aplikacija Smart beležnica se mi zdi poučna in dobra aplikacija. Tudi sama sem jo že uporabljala na IA tabli v aplikaciji Notebook. Tudi moji učenci so bili navdušeni in motivirani za delo.

 4. Mihela
  16. 3. 2023 at 20:21

  Tudi sama uporabljam to aplikacijo. Običajno z njo ustvarjam tabelsko sliko, ki jo kasneje shranim. Do sedaj je nisem uporabljala za geometrijske konstrukcije, to bom v kratkem preizkusila.

 5. Tina
  16. 3. 2023 at 22:48

  Odlična za prikaz načrtovanja likov v 2. letniku SŠ. konstruiranje s kredo ali s flomastri je velikokrat zelo nerodno.

 6. LIDIJA V.
  11. 3. 2024 at 16:47

  Aplikacija je dober pripomoček za delo v razredu. Hitreje načrtuješ geometrijske like. Ko začnem z obravnavo kroga in krožnice je jasno vidno tudi na interaktivni tabli, kako se uporablja šestilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja