UTRJEVANJE ZNANJA PRI MATEMATIKI

Utrjevanje znanja je eden izmed ključnih učnih procesov pri matematiki. Poleg nenehnega sprotnega utrjevanja, domačih nalog, ustnega preverjanja se trudim popestriti pouk tudi z interaktivnimi vsebinami.  Pri pouku uporabljamo interaktivni delovni zvezek, kar je zelo dobrodošlo zaradi lažjega preverjanja rešitev.

Na koncu vsakega poglavja pa učno snov velikokrat utrdimo in preverimo tudi z interaktivni vajami na https://interaktivne-vaje.si/02_osnova/predmeti_meni/matematika_meni_6_9.html.

Učenci pa imajo najrajše kvize https://create.kahoot.it/. Kviz je namenjen 10 minutnemu utrjevanju ali preverjanju. Velikokrat v kvizu pripravim tudi naloge, ki jih učenci rešujejo v zvezek, nato pa rešitev poiščejo v kvizu.

3 thoughts on “UTRJEVANJE ZNANJA PRI MATEMATIKI

 1. Nina Miklavc
  7. 4. 2022 at 14:55

  Kahoot je res odličen način ali za aktivacijo predznanja ali pa za preverjanje. Da je ob tem mogoče tekmovati, je samo pika na i.

 2. Nina Miklavc
  7. 4. 2022 at 14:58

  Kahoot je res odličen “pripomoček” ali za aktivacijo predznanja ali pa za preverjanje in utrjevanje znanja. Da je pri tem mogoče tekmovati, je pika na i.

 3. 2. 12. 2022 at 11:03

  Tudi meni se zdi Kahoot zelo dobra aplikacija za pridobivanje znanja in za preverjanje le tega. Pri športu tega ne uporabljam veliko, pri drugih predmetih pa malo bolj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja