Video analiza pri športu

SKLZ Cam je aplikacija za video analizo športne aktivnosti. Zato jo priporočam za uporabo pri pouku športa. Z aplikacijo posnamemo učenca pri izvedbi tehničnega elementa in takoj za tem že analiziramo počasen posnetek. Seveda je možno, da učenci aplikacijo uporabljajo v parih, ali v skupini brez pomoči učitelja. Vgrajen ima izredno natančen drsnik, tako da je mogoča res natančna analiza gibanja. Hkrati je možno izredno enostavno risanje v samem posnetku.

Trenutno jo svojim učencem priporočam za lažje delo na daljavo, ko lahko učenci pri učenju novih elementov na enostaven način analizirajo svoje gibanje. Ena od prednost SKLZ Cam s podobnimi izdelki je, da pri namestitvi ne zahteva prijave. Aplikacijo je mogoče dobiti na povezavi: https://sklz-cam.fileplanet.com/apk/download.

 V napravi je pred namestitvijo potrebno omogočiti nalaganje iz neznanih virov.

5 thoughts on “Video analiza pri športu

 1. MATEJA
  14. 3. 2022 at 16:15

  Tako kot je navedeno v opisu, bi jo sama uporabila pri pouku ŠVZ za učenje oziroma utrjevanje različnih športov: igre z žogo, ples, tekaški korak, igre z loparji, gimnastika …

 2. Luka Mejač
  17. 3. 2022 at 08:16

  Aplikacijo bi pri pouku športa uporabil ob preverjanju znanja oz. pri utrjevanju. Takrat bi otrokom, ki se ne zavedajo svojih napak v gibanju pokazal njihov posnetek. Najbolj bi aplikacijo uporabil pri gibanjih, kjer učenci vključijo celo telo. To je pri gimnastiki, predvsem pri gibanjih, kjer se vrtijo okrog telesnih osi in je zmanjšano zavedanje položajev telesa. Lahko pa tudi pri ostalih športih določene segmente gibov. Tako bi spoznali svoje napake oz. odstopanja od idealnega modela gibanja. Na ta način bi lahko skozi korekcijske vaje zmanjšali napake oz. odstopanje in se približali idealnemu modelu.

 3. Katjuša
  15. 11. 2022 at 22:13

  Aplikacijo bi uporabila pri ekipnih športih z žogo (rokomet, odbojka, košarka, nogomet..), kjer bi s pomočjo funkcije risanja učencem lažje prikazala gibanje/položaje/taktiko z ali brez žoge. Uporabila bi jo tudi pri gimnastiki, kjer se učenci gibajo okoli telesnih osi in bi si preko počasnih posnetov lažje predstavljali svoje izvedbe. Učenci bi mi morali s pomočje funkcije risanja prikazati pravilno postavitev npr. ob igranju obrambe pri košarki (conska postavitev).

 4. Jan Dovč
  18. 11. 2022 at 09:07

  Podobne aplikacije sem uporabljal pri povratni informaciji po izvedbi gimnastičnih prvin. Dijakom je bilo zanimivo, saj se nikoli še niso videli kako naredijo npr. preskok. Ugotovil sem da ima vizualna informacija o uspešnosti izvedbe veliko večjo težo kot le besedna. Preizkusil bom aplikacijo.

 5. Marko K.
  16. 11. 2023 at 08:58

  Zelo zanimiva aplikacija saj poleg počasnega posnetka ponuja tudi risanje, kar takoj brez nepotrebnega klikanja in iskanja orodij. Aplikacijo bi uporabil pri poučevanju zahtevnejših gibalnih nalog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja