Videokonference ZOOM – webinar #7

Za srednje in osnovne šole je odslej na voljo nova storitev – Videokonference Zoom. Osnovna prijava je na voljo na naslovu https://arnes-si.zoom.us. Gre za zmogljivo storitev s precej zmožnostmi, ki jih predstavljamo na spodnjem posnetku. Webinar so izvedli Matija Čufer, Anja Knežević in Janko Harej.

Med in po webinarju se je pojavilo veliko vprašanj, na katera odgovarjamo v nadaljevanju.

Osnovni spletni naslov za prijavo in urejanje videokonferenc je https://arnes-si.zoom.us. Z AAI računom se lahko prijavite tudi direktno iz aplikacije Zoom – na prvem zaslonu izberite možnost Sign In in nato na drugem zaslonu izberite gumb Sign In with SSO. Na zaslonu pa vpišite arnes-si in kliknite na Continue. Odpre se vam brskalnik, kjer enostavno nadaljujete z AAI prijavo. Aplikacija si prijavo zapomni, kar pomeni, da boste lahko videokonference nato odpirali kar iz aplikacije same.

Najpogostejša napaka ob prijavi na namizni aplikaciji Zoom je v tem, da se izpolnjuje obrazec namesto, da bi kliknili na gumb Sign In with SSO.

Na naslednjem obrazcu pa vpišete naslov arnes-si, kot kaže slika.

Nato se odpre brskalnik in sledi klasična AAI prijava. Po uspešni prijavi, se brskalnik zapre. Prijavo si nato Zoom zapomni. Da ste prijavljeni v Zoom, vidite v zgornjem desnem kotu.

Prijavo v videokonference Zoom morate opraviti s šolskim računom in ne računom @guest.arnes.si.

Da. Zoom lahko uporabite za kakršne koli dejavnosti, ki so vezane na šolo.

Da. Namestite si mobilno aplikacijo Zoom, ki jo dobite v spletni trgovini za vaš operacijski sistem.

Za vrtce zaenkrat licence žal niso bile kupljene, ker je vir financiranja omejen na OŠ in SŠ.

Čim kamero prepozna operacijski sistem (Windows), je na voljo tudi v videokonferenci. Med kamerami preklapljate z gumbom Camera.

Vsaj za enkrat žal ne.

Vse ostaja kot doslej. Sistem Jitsi (Arnes Vid – vid.arnes.si), ki je bil na Arnesu uveden pred meseci, se predstavlja tudi na ločenem webinarju.

Posnetki se vedno shranijo na lokalni računalnik uporabnika, ki je snemanje sprožil. Za objavo svetujemo, da se jih naloži na video.arnes.si in ne nalaga direktno v spletne učilnice.

76 thoughts on “Videokonference ZOOM – webinar #7

 1. Kristjan
  30. 8. 2020 at 14:04

  Kaj pa, če smo s šolskim računom že od prej prijavljeni v Zoom?

  1. Janko Harej
   30. 8. 2020 at 23:34

   Najbolje bo, da s prijavo na https://arnes-si.zoom.us preverite licenco. Osebno bi se potem odjavil in ponovno prijavil tudi v namizni aplikaciji.

   1. Kristjan
    3. 9. 2020 at 08:07

    Ko se poskusim prijaviti preko zgornje povezave, se pojavi naslednja napaka: “Something went wrong while you tried signing in with SSO To further troubleshoot the issue, please contact your admin and provide the following tracking ID.
    WEB_10ea85955f82ad493828884d363abbc8.” Sklepam, da je problem v tem, da Zoom zazna, da je šolski račun že v uporabi. Račun sicer lahko izbrišem, vendar bi prej želel ugotoviti, če obstaja kakšen workaround. Hvala!

    1. Matija
     17. 9. 2020 at 10:00

     Zdravo, žal ne obstaja druga možnost, politika zoom-a je takšna da je lahko na en e-naslov vezan le en račun.
     http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/podpora-arnes-zoom/

 2. Kristian
  1. 9. 2020 at 11:21

  Kdaj se obeta možnost integracije vtičnika ZOOM v MOODLE (Secret key etc.)?

 3. Andrej
  21. 9. 2020 at 14:29

  Obstaja možnost, da bi se zadeva integrirala kot vtičnik v moodle?

  1. Janko Harej
   27. 9. 2020 at 21:40

   Da. Na Arnesu delajo na temu, da bo zadeva vidna znotraj spletnih učilnic.

   1. NATAŠA VIDMAR
    16. 10. 2020 at 16:34

    O, super.

  2. 20. 1. 2021 at 21:10

   Pozdravljeni, zanima me če pošlješ sporočila na privat prijatelju, lahko to na kancu vidijo gostitelji-učitelji-profesorji

   1. Janko Harej
    21. 1. 2021 at 12:56

    Ne – privat sporočil učitelj/gostitelj ne vidi, vidi jih samo naslovljeni.

 4. Darja Čermelj
  9. 10. 2020 at 16:10

  Ko planiraš konferenco za v naprej; nastaviš datum in uro, objaviš v koledarju, se zgodi: natavljena ura v zoom-u (časovni pas Ljubljana, Bratislava, …), recimo ob 17. uri, se v outlookovem koledarju premakne za celo uro na 18.00. Kaj je narobe s tem?

  1. Janko Harej
   18. 10. 2020 at 20:40

   Imate mogoče narobe nastavljen časovni pas v okolju windows?

 5. JANJA PUST
  18. 10. 2020 at 17:51

  Kako konkretno pošljem vabilo udeležencem na ZOOM videokonferenco, na način da ena povezava deluje ves čas (v koledarju). Do zdaj mi deluje le možnost, da odprem aplikacijo, kopiram link in ga posredujem udeležencem. Vedno je drugačen link, jaz pa bi, kot rečeno rada poslala eno vabilo vnaprej, ne šele tik pred videokonferenco?

 6. Janko Harej
  18. 10. 2020 at 20:39

  Če uporabite vedno isto videokonferenčno sobo, je povezava vedno ena in ista.

 7. JANJA PUST
  19. 10. 2020 at 00:54

  Ja, hvala, a niste mi ravno odgovorili.
  Kako vnaprej pošljem udeležencem (na začetku tedna za vsak dan več drugim skupinam udeležencev – razredom preko Ooutlook koledarja), da mi potem pri startu nove videokonference ni treba pošiljati še vabila.
  Predavatelj je povedal, da je posredoval link obema udeležencema, a sam je že imel odprto aplikacijo. Torej, ali bo link iz osebne sobe deloval, če ga skopiram v koledar?
  Mogoče zveni neumno, a vse ostale nastavitve so mi enostavne, tegale pa ne vem.
  Prosim za konkretno pomoč:
  Ali kopiram povezavo iz osebne sobe (Copy the invitation) ali preko Upcoming /Schedule a Meeting / Copy Invitation).
  Če uporabim eno od teh možnosti, je povezava (link) vsakokrat drugačen.
  Hvala. Janja

  1. Janko Harej
   20. 10. 2020 at 19:47

   Vsak učitelj/gostitelj lahko ustvari več sob. Vsaka soba ima svoj id/naslov. Link lahko pridobite preko spletne strani arnes-si.zoom.us ali iz aplikacije zoom, kjer tudi vidite seznam vseh sob, ki jih lahko odprete. Ob vsaki sobi so tudi primeri vabil.

 8. Darja Čermelj
  19. 10. 2020 at 22:57

  Ali lahko udeleženca odstranim (npr. učenca, ki ne upošteva pravil srečanja) iz konference, ko je konferenca v teku? Če ja, kako?

  1. Janko Harej
   20. 10. 2020 at 19:05

   Lahko. Kliknite na gumb Participants, najdite motečega udeleženca, kliknite na More in tam izberite možnost Remove ali pa samo Put in waiting room.

 9. Darja Čermelj
  20. 10. 2020 at 12:34

  Ali lahko gostitelj onemogoči, da udeleženci delijo svoj zaslon? Če ja, kako?

  1. Janko Harej
   20. 10. 2020 at 19:06

   Lahko. Kliknite na gumb Security in odstranite kljukico pri Share screen pod Allow participants.

 10. Darja Čermelj
  21. 10. 2020 at 00:00

  Najprej hvala za prejšnje odgovore.
  Če udeležencem onemogočim chat, ali lahko berejo, kar jim napišem jaz, ali dobijo datoteke, povezave, ki jih dam v chat?
  Breakout rooms. Rada bi ustvarila skupinsko delo, pa imam še nekaj vprašanj.
  – Kaj lahko udeleženci delajo v sobi; ali lahko delijo zaslon med seboj, ali lahko četajo, … . ali jim moram jaz kot gostitelj to omogočiti že prej (še v glavni sobi)?
  – Ali se lahko vmes vrnejo v osnovno sobo?
  – Kako se vrnejo nazaj v osnovno sobo? Je to avtomatično, ko zaprejo svoje sobe ali se morajo ponovno prijaviti. Jim moram deliti povezavo še enkrat?

  1. Janko Harej
   21. 10. 2020 at 23:30

   Mislim, da zelo dobro predstavlja zmožnosti video na https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/206476313-Managing-Breakout-Rooms. Delo v zoom sobi je enako kot pri osnovni sobi. Tudi tu lahko gostitelj določa pravice. Kdaj in kako se vrnejo v sobo določa gostitelj – samodejno po določenem času ali ob kliku gostitelja. Delit ni potrebno nič.

 11. Darja Čermelj
  21. 10. 2020 at 01:57

  Ali lahko urediš nastavitve pri posnetku, ki ga naložiš v Video portal tako, da na desni strani ni sivega traku z napisi vdelaj, skupna raba, …

  1. Janko Harej
   21. 10. 2020 at 23:35

   Video portal nima možnosti urejanja posnetka. Za to opravilo morate uporabiti kakšen urejevalnik npr. https://www.youtube.com/watch?v=6Yh15XYIENI

 12. Marjan
  21. 10. 2020 at 19:03

  Zanima me, zakaj učenci lahko vstopajo brez, da bi uporabili kodo? To sem zahteval oz. odkljukal.
  Ter še, če zahtevam “Only authenticated users can join” in potem verjetno “ArnesAAI”, ali to pomeni, da se bodo pred vstopom učenci morali prijaviti preko AAI? Ali to deluje? Ali je potem ime, ki se pojavi pod njihovo sliko vezano na prijavo? Hvala!

  PS
  Super, da ste omogočili ZOOM. Uporabljam dve kameri, drugo kot tablo na papirju. ZOOM omogoča ne-zrcalno sliko in precej bolj enostavno uporabo kot Teams.

  1. Janko Harej
   21. 10. 2020 at 23:48

   Vaših nastavitev ne morem videti, zato tudi težko komentiram. Če ste nastavili kodo, jo morajo udeleženci pred vstopom vpisati. Preverite še enkrat in bodite pozorni, če nimate slučajno več sob. Only authenticated users … da, učenci se bodo morali prijaviti. Sam sicer raje uporabljam nastavitev čakalne sobe – tu počakam, da si učenci nastavijo pravo ime, nato jim odobrim vstop. Varianta s prijavo se mi zdi preveč zakomplicirana.

   1. Marjan
    22. 10. 2020 at 14:46

    Hvala. Danes sem testiral kar z učenci. Prijava gre preko AAI in ni predstavljala težav. Imena so si učenci vseeno lahko spreminjali. Ampak v poročilu dogodka sedaj vidim vse prijave s podatki, kar je koristno. Bom poskusil še s čakalnico. Namreč na eni od ur smo imeli nepovabljene goste, ki so delali hrup. Rešil sem se jih tako, da sem izklopil mic vsem ter razlagal v tišini. Čez cca 5 min, jih ni bilo več. Jim ni bilo več zanimivo 😉 Link do sobe je objavljen samo v spletni učilnici.

    Glede kode sem našel info na zoom strani. Koda je že v povezavi in je ni potrebno vpisovati, če se vstopa preko povezave. Uporabiti jo je potrebno le, če se vstopa “ročno” iz zoom aplikacije.

    1. Marjan
     22. 10. 2020 at 15:27

     Ugotovil sem, da čakalnica ne reši problema, ker ne morem komunicirati s posameznikom preden ga spustim noter. Poleg tega čakalnica vzame precej časa za cel razred…
     Problem reši možnost, da onemogočim preimenovanje – klik na Security spodaj med potekom video konference. Torej, če zahtevam avtentikacijo AAI in onemogočim preimenovanje, bom ves čas vedel, kdo je prisoten… bomo jutri videli, kako se bo obneslo v praksi 😉

     1. Janko Harej
      23. 10. 2020 at 09:43

      Res je, komunicirate lahko samo s celotno čakalnico hkrati. Če boste povezavo objavili v spletni učilnici bodo učenci že prijavljeni …

 13. Darja
  21. 10. 2020 at 20:22

  Kako sploh pride udeleženec v določeno sobo – Breakout rooms? Ga sistem sam postavi tja, ali dobi novo povezavo?

  1. Janko Harej
   21. 10. 2020 at 23:31

   Določi ga gostitelj, s samodejnim ali ročnim razporejanjem.

 14. Tadeja
  21. 10. 2020 at 22:57

  Pozdravljeni,
  ob včerajšnjem “raziskovanju” Zooma sem imela tudi funkciji WhiteBoard in mislim da Pull. Kako to, da naekrat teh možnosti več ni? A se jih da kako ponovno pridobiti?

  1. Janko Harej
   21. 10. 2020 at 23:45

   Funkcija whiteboard je dostopna pod možnostjo skupne rabe / Share screen. Za pull pa ne vem …

   1. Tadeja
    22. 10. 2020 at 08:47

    Se opravičujem, očitno sem se zatipkala, mišljena je bila funkcija POLLING.

    1. Janko Harej
     22. 10. 2020 at 09:57

     Aha, tudi za to je gumb v orodni vrstici. Opomniti velja, da ima to orodje na voljo le gostitelj. Hkrati pa se v primeru, da okno zmanjšujete, gumbi pričnejo “skrivati” pod gumb s tremi pikami.

     1. Tadeja
      23. 10. 2020 at 08:10

      Žal vas moram razočarati … ti dve funkciji enostavno nekam izgineta. Tako jaz kot kolegica sva ju imeli ob prvi prijavi, zdaj pa ju več ni. A je možno, da gre za kakšno okrnjeno verzijo Zooma? Čeprav sem prijavljena z AAI naslovom. Hvala še enkrat in lep pozdrav.

 15. Darja Čermelj
  23. 10. 2020 at 12:23

  Če želim, da tudi učenec piše po Whiteboard tabli, ali moram v Security dovoliti Share screen, ali pa lahko piše tudi brez tega dovoljenja.

  1. Janko Harej
   23. 10. 2020 at 13:52

   Funkcija se imenuje Annotation in je privzeto vključena. Nima nič skupnega s share screen.

 16. Darja Čermelj
  25. 10. 2020 at 22:53

  “Share computer sound” za kaj gre tukaj?

  1. Janko Harej
   26. 10. 2020 at 07:58

   Gre za to, da delite zvok iz vašega namizja. Če npr. ta možnost ni vključena in v vaši videokonferenci predvajate nek film, ga udeleženci ne bodo slišali. Če je to vključeno, pa bodo seveda slišali tudi vsa morebitna opozorila (novi maili, napačno tipkanje, posodobitve) iz vašega namizja. Če torej nimate namena nečesa predvajati, te opcije ne vklapljajte.

 17. 30. 10. 2020 at 21:45

  Spoštovani!
  Zakaj mi v zoom arnes ne pusti v profilu spremeniti časovnega pasu? Normalno grem v uredi, pa nikakor ne sprejme.

 18. 31. 10. 2020 at 16:52

  Zakaj si v Arnes Zoom ne morem nastaviti časovnega pasu? Grem v profilu pod uredi, pa noče sprejeti izbora.

  1. Romana Dobnikar Šeruga
   2. 11. 2020 at 16:49

   Glede na vaše vprašanje na forumu: kaj pomeni “noče sprejeti”, kaj se zgodi? Ste kliknili “Save” ?

   Če še vedno ne gre, prosim sporočite vaš AAI račun ali mail naslov, ki ga imate zapisanega v AAI prijavi in ga uporabljate v Zoomu.

   Lep pozdrav,
   David Vrtin
   Arnes

  2. Ana
   6. 11. 2020 at 19:55

   Časovni pas- tudi meni ni šlo nastaviti, ko sem imela prevod v slovenščino. Poskušala večkrat, vendar save ni delal. Ko sem šla od začetka, v angleščini, je bil gumb save aktiven. Poskusite v angleščini, meni je uspelo. Lep pozdrav

 19. Tomi Dolenc
  2. 11. 2020 at 10:28

  Pozdrav, meni dela brez težav… morda poskusite še enkrat, če težava vztraja pa se obrnite na [email protected] (v katerem brskalniku pa delate?)

  Lp, Tomi

  1. Mirjam
   2. 11. 2020 at 17:33

   V google chrome

 20. Nika
  4. 11. 2020 at 16:01

  Pozdravljeni,

  mene pa bi zanimalo sledeče: naredila sem Zoom srečanje, povezavo vstavila v Arnes učilnico, učencem razdelila uporabniška imena in gesla za vstop v spletno učilnico. Ali si morajo učenci predhodno na svojo napravo naložiti Zoom aplikacijo ali bo pa videokonferenčni klic tudi brez tega deloval? Na šoli smo namreč pred počitnicami zaznali, da so učenci, ki programa niso imeli naloženega na računalniku, imeli težave pri dostopu do Zoom srečanj.

  Hvala in lep pozdrav!

  1. Janko Harej
   4. 11. 2020 at 16:23

   Čim kliknejo prvič na povezavo, se jim zoom namesti. Seveda pomaga, če si zoom prej namestijo sami, saj je potem prvi vstop hitrejši, vendar ponavljam: ob kliku na povezavo za dostop do videokonferenčne sobe, brskalnik preveri ali je zoom nameščen. Če ni, ga ponudi v prenos in nameščanje.

 21. Iztok Ostrožnik
  6. 11. 2020 at 19:36

  Pozdravljeni,

  ali obstaja možnost, da bi se zadeva integrirala kot vtičnik v MS Teams? Trenutno mi ob dodajanju zavrne (You cannot authorize the app. This app requires pre-approval by your account admin.)

  Hvala in lep pozdrav.

  1. Janko Harej
   8. 11. 2020 at 20:19

   Pozdravljeni – kot piše: najprej naj zadevo skuša uporabiti skrbnik o365 na vaši šoli, ki bo s tem lahko uporabo odobril tudi vam.
   lp

   1. Iztok Ostrožnik
    12. 11. 2020 at 11:28

    Pozdravljeni,

    a admin centru o365 so dovoljene vse aplikacije. Po brskanju na spletu naj bi to bilo potrebno omogočiti v admin centru zooma. https://marketplace.zoom.us/docs/guides/using-apps/end-users Ta dostop ima pa verjetno arnes?

    Lep pozdrav

 22. Darja Torkar
  8. 11. 2020 at 22:10

  Napisali ste, da če uporabimo vedno isto videokonferenčno sobo, je povezava vedno ena in ista. Mene pa zanima, ali imam možnost ustvariti več konferenčnih sob – posebej za dopolnilni pouk, dodatni pouk … ?

  1. Janko Harej
   9. 11. 2020 at 09:52

   Seveda – poglejte si posnetek webinarja od 6 minute dalje.

   1. Darja Torkar
    9. 11. 2020 at 17:31

    Spoštovani,
    hvala za odgovor. webinar sem pogledala že prej, uporabljala zoom že pomladi … ampak ravno webinar mi je dal misliti, da lahko ustvarim podobno kot Personal room recimo stalno MAT6r room in podobno. Povezavo sem pa te dni dobila ves čas isto zato, ker sem pri Meeting ID kliknila Personal Meeting.
    Zmedlo me je vse skupaj, sedaj mi je pa spet jasno 🙂
    Hvala za vso podporo, video prispevki res pomagajo pri uporabi teh orodij.

 23. Stan
  9. 11. 2020 at 16:44

  Ko sem nastavila ozadje po vaših navodilih mi ozadje čudno “migota” in se me ne vidi jasno kot kolegice na webinarju. Kaj lahko storim?

  1. Janko Harej
   9. 11. 2020 at 17:39

   Dejavnikov je lahko več. Poskrbite najprej, da bo vaš obraz dobro osvetljen. Dobro je, če je ozadje za vami čim manj raznobarvno in čim bolj oddaljeno. Končno ima pri tem lahko tudi veliko težo zmogljivost vašega računalnika…

 24. Dragana Vučković
  10. 11. 2020 at 16:54

  Spoštovani,
  imam vprašanje – zakaj se ne vidijo imena udeležencev za posnetku Zoom videokonference? Ko videokonferenca poteka, vidim da vsi učenci imajo napisana imena, ko si ogledam posnetek iste videokonference, vidijo se le slike učencev in manjkajo njihovo imena. Ali obstaja kakšna izbira, ki jo nisem odkljukala?

  1. Janko Harej
   12. 11. 2020 at 12:35

   Ob snemanju na lokalni računalnik, se imena izbrišejo. Gre torej za funkcionalnost – verjetno zaradi GDPR-ja.

 25. Brigita
  11. 11. 2020 at 10:28

  Spoštovani.
  Kaj pomeni, če v personal meeting označim Use this ID for instant meetings?
  Najlepša hvala za odgovor.

  1. Janko Harej
   12. 11. 2020 at 12:40

   Če imate to označeno (in se mi zdi, da je privzeto označeno), potem se ob zagonu Zoom-a na vašem računalniku in klikom na New Meeting (v razdelku Home) dejansko odpre vaša osebna soba.

 26. Brigita
  11. 11. 2020 at 10:43

  Spoštovani.
  Nisem čisto prepričana, kateri link moram kopirati udeležencem, da bo vedno enak in se ne bo spreminjal:
  a)personal link (ki sem mu spremenila zadnji del v svoje ime)
  b)link iz personal room (ali je ta drugačen kot personal link?)
  c)link iz schedule a meeting (ta je spet drugačen?)
  Upam ,da razumete moje vprašanje.
  Če pošljem personal link in obenem ustvarim schedule meeting, potem ta personal ni pravi?
  Najlepša hvala za razlago.

  1. Janko Harej
   12. 11. 2020 at 12:37

   Osebna videokonferenčna soba je dosegljiva pod različnimi imeni – eno vključuje številko, drugo vaše ime. Cilj je isti – vaša osebna soba. Lahko pa v razdelku Meetings ustvarite nove sobe – tu potem uporabite/objavite/pošiljate Invite link.

 27. Ana
  13. 11. 2020 at 06:33

  Spoštovani,
  sem mama osnovnošolskim in srednješolskim otrokom. Pri nas pa imamo tak problem. Pri večini učiteljev zoom normalno deluje, pri dveh pa nas niti v waiting room ne spusti, ampak, ko kliknemo na povezavo se najprej prikaže preparing meeting in potem se vrti conecting in čez kaki dve minuti napiše, da je nekje težava. Smo tudi tak poskusili, da nam je učiteljica na mail poslala povezavo brez vstopa v spletno učilnico, pa tudi ni delovalo. To se dogaja tako na prenosniku kot na pametnemu telefonu.
  Hvala za vnaprej.

 28. Tanja
  15. 11. 2020 at 20:06

  Pozdravljeni, ali se bo lahko oseba izven EU udeležila video konference?

 29. Anna
  25. 11. 2020 at 09:31

  Pozdravljeni,
  uporabljam Arnes Zoom za izvajanje pouka na daljavo. Imam nekaj vprašanj:
  1. Tabla, je zelo uporabna. Vseeno ne gre prilepiti naloge npr. iz e- učbenika na tablo. Funkcija kopiraj-prilepi, ali deluje? Vem,da lahko pišem v Wordu, e- učbeniku, včasih bi prišla prav samo tabla.
  2. Pred časom mi je zablokiral računalnik med izvajanjem videokonference. Sem morala resetirati, ko sem prišla nazaj, si je eden od učencev lahko nastavil, da je on Host. In je odstranil (Remove) sošolca, ki seveda ni mogel več nazaj na videokonferenco. Ali se da nastaviti, da ne bi učenci imeli te možnosti, da prevzamejo vlogo gostitelja?
  Hvala za odgovore.

  1. Janko Harej
   26. 11. 2020 at 19:42

   1. Lepljenje vsebin na tablo ni podprto. Predlagam, da enostavno date v skupno rabo word ali kaj drugega. Tu lahko uporabite funkcijo Annotate, da pišete po tem, kar predstavljate.
   2. Če gostitelj zapusti sobo, postane gostitelj nekdo drug.

 30. Stan
  25. 11. 2020 at 10:46

  Tudi meni se je zgodilo enako ko Anni. Dijak je bil kar naenkrat host.
  Dobila sem pa še tako sporočilo Your participants have joined your Personal Meeting Room.
  Ali pa namesto Your participants ime in priimek dijaka.

  Kaj/kako je s tem?
  Hvala in lep pozdrav,

  1. Janko Harej
   26. 11. 2020 at 19:43

   Če kdo hoče vstopiti v vašo sobo, ste o tem obveščeni na vaš elektronski naslov. Enostavno preverite dve nastavitvi – Enable join before host (naj bo izklopljeno) in Waiting room (naj bo vklopljeno)

 31. Maja
  12. 1. 2021 at 12:28

  Pozdravljeni,
  zanima me, kako bi lahko svojim učencem v chat poslala datoteko (npr. pdf), ki bi si jo odprli, nato pa v breakout roomih reševali nalogo iz datoteke. Ko datoteko pošljem s svojega chata ostalim udeležencem videokonference je ti ne prejmejo, čeprav mi napiše, da je datoteka uspešno poslana.
  Hvala za odgovor.
  Maja

  1. Janko Harej
   19. 1. 2021 at 07:52

   Ugibam, da datoteko pošiljate potem, ko so učenci že v ločenih sobah. Sicer bi datoteko morali prejeti.

 32. Grega
  15. 1. 2021 at 08:22

  Pozdravljeni.
  Težavo imam z dodajanjem Cohosta za sestanek. Namreč kadar oblikujem sestanek imam na koncu opcijo Alternative host in vnesem mail, kadar potrdim mi pa izpiše da oseba ni uporabnik v mojem Zoom računu. Kadar želim dodati osebo v svoj račun je pa ne morem ker nimam opcije Admin in potem User Management. Kako lahko sledeč problem uredim?
  Hvala
  Grega

  1. Janko Harej
   19. 1. 2021 at 07:51

   Posredujem odgovor iz Arnes-a… Druga oseba se mora vsaj enkrat prijaviti v Arnes Zoom https://arnes-si.zoom.us s svojim AAI računom. Zatem morate poznati epoštni (mail) naslov, ki ga ta oseba uporablja v Zoom-u (vidi se v Zoom profilu https://arnes-si.zoom.us/profile pod “Sign-In Email”. Ta naslov morate potem
   dodati v nastavitve vaše Zoom sobe v polje “Alternative Hosts”.

 33. Maja
  25. 1. 2021 at 18:42

  Spoštovani,
  kako na srečanju označim kot co-hosta? In še, kako se kot “host” izklopim iz videa (da ne bo vidna moja slika in me tudi drugi ne bodo videli), vidim pa jaz učence?
  Hvala,
  Maja

  1. Janko Harej
   2. 2. 2021 at 09:54

   Na seznamu uporabnikov desno kliknite na enega od udeležencev. V tem meniju potem najdete tudi možnost dodeljevanja vlog. Glede videa – izklopite svoj video v orodni vrstici.

 34. Andreja
  2. 2. 2021 at 09:50

  Pozdravljeni,
  zanima me, če lahko s pomočjo Arnes Zoom-a pridemo do seznama prisotnih udeležencev in kako?

  Hvala za odgovor in lep pozdrav

  Andreja

  1. Janko Harej
   2. 2. 2021 at 09:55

   Prijavite se na https://arnes-si.zoom.us in nato najdite svojo izvedbo učne ure v razdelku Reports. Tu imate potem tudi seznam udeleženih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja