Zbiranje odpadnega papirja

Obveščamo vas, da bomo tudi letos na naši šoli imeli akcijo zbiranja odpadnega papirja. Zbiralna akcija odpadnega papirja se bo začela v ponedeljek, 12. 10. 2020 in bo trajala do petka, 6. 11. 2020.  V akciji lahko sodelujejo otroci iz vrtca in šole.

Tako kot smo sedaj že navajeni, boste papir odložili na točno določeno mesto ob zaboju. Hišnik bo papir sproti tehtal in beležil kilograme. Ne pozabite na odloženi papir napisati svojega razreda, saj bo tudi letos razred z največjo količino papirja dobil lepo nagrado.

Kaj vse sodi v zabojnik za papir:

 • časopisi, revije, knjige
 • prospekti, katalogi, zvezki
 • arhivski papir, razrezani papir
 • pisma, pisemske ovojnice

Zanimivost

Recikliranje odpadnega papirja nam daje priložnost, da rešimo veliko količino dreves. Za eno tono papirja moramo posekati kar 17 malih dreves.

Upam, da se boste akcije tudi letos lotili zelo resno. Saj le tako ohranjamo našo naravo.

2 thoughts on “Zbiranje odpadnega papirja

 1. Ingrid
  18. 10. 2020 at 19:12

  Zbiralna akcija starega papirja, v kateri bodo sodelovali otroci iz vrtca in šole, je odličen projekt, saj se s tem že najmlajše osvešča o pomembnosti recikliranja in ločenega zbiranja podatkov. Dodatno jih motivira tudi dejstvo, da bo razred z največjo količino zbranega papirja, prejel lepo nagrado. Na koncu je kot zanimivost dodan podatek, da recikliranje odpadnega papirja daje priložnost, da rešimo veliko količino dreves. Star pregovor pravi, da na mladih svet stoji, zato vam želim uspešno izpeljano akcijo zbiranja starega papirja.

 2. Špela Kalan
  21. 10. 2020 at 17:52

  Naša šola že vrsto let sodeluje v Zbiralni akciji starega papirja. Moram reči, da so učenci zelo motivirani in zbirajo doma star papir. Že v obdobju (pribl.15-20 let nazaj), ko sem sama hodila na osnovno šolo, smo bili na splošno pri zbiranju papirja zelo uspešni; z razredi smo se celo popoldne dobili in po hišah zbirali papir.
  Ta akcija je odlična za ozaveščanje o recikliranju odpadkov in s tem varovanje narave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja